Баня в къща

Колкото по-голяма толкова по-хубава

Ако сами строте еднофамилна къща, хубаво е да проектирате колкото се може по-голяма баня, дори и да намалите останалите помещения. Ако можете да си позволим това, идеалният вариант е да отделите едно помешение, което да бъде салон за къпане, който ще Ви служи не само за хигиенни нужди, но и ще бъде истинско място за почивка след уморителен ден.

В голямата баня спокойно можете да поставите два умивалника, вана, душ кабина, тоалетна чиния и биде, както и много шкафове, високи и ниски колони. Това изисква пространство и поради тази причина е хубаво да помислите върху големината и мястото на банята още при проектирането, а не да я разположите „там където остане място“. За щастие, при новото строителство банята вече не е помещение от втора категория и заема полагащото й се място.

Няколко бани

Голямата баня, разделена на функционални зони, има много предимства. Още по-добър вариант е да имате две бани, затова, когато планирате да направите тоалетна срещу основната баня, е хубаво да помислите да я разширите.Дори и малкото пространство, което е предназначено за допълнителна тоалетна, може да побере например мивка, като по този начин получаваме допълнителна баня за Вашите гости.

Отворена към света

Препоръчително е банята Ви да има поне един или два прозореца, които да внасят слънчева светлина в помешението.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *