Начало » Съвет » Други съвети » Баня с индустриален дизайн – вдъхновения и идеи

Баня с индустриален дизайн – вдъхновения и идеи

Сивото, суровите текстури и минималистичните мебели създават пространство, което впечатлява със своята простота и простор. Индустриалният стил дебютира в домовете ни за добро и всички индикации са, че тази тенденция навлиза изключително бързо. Как можете да обзаведете банята си в индустриален стил? Вижте нашите идеи!

Първоначално, индустриалният стил се свързва с високи тавани, прозорци,външен монтаж и стари (бивши) помещения. Всички тези харрактеристики са лесно постижими когато се използват правилните цветове и форми, с които можете да създадете нужните илюзии, но най-важното е да се придържате към минималистичния дизайн. Банята в индустриален стил тряабва да е просторна. Важно е да няма ненужни предмети, мебели и аксесоари, за да се придаде лекота на помощението. Друго много важно нещо е да се остави някоя от стените недовършена – бетон или тухли. Настилката на пода би могла да бъде дървена, което ще придаде леко екзотичен и уютен характер, както и устойчивост на помещението.

Висяща тоалетна чиния и биде LIFE!
Пространството

Правилно избраните цветове, материали и наблягането върху голямо количество светлина ще Ви помогнат да увеличите пространството на банята.

Минимализмът е сила
Мебелите в банята трябва да следват основната концепция, която искаме да създадем. Със сигурност добър избор би било да се изберат прави геометрични форми (напр. мивка TWINS, TRAFFIC или MADISON и висяща тоалетна Rimfree LIFE!, TRAFFIC или NOVA PRO). Приглушени цветове, както и нестандартен монтаж – последната тенденция е използването на дървени летви. Колкото по-прост е дизайнът, толкова по-добре. Идеалното решение би било монтажът на изчистена, стъклена душ кабина (напр. ULTRA).

Дяволът е в детайлите
Мивка MADISON

За тези от Вас, които имат нужда от място за козметика и аксесоари, изберете подходящи цветове и дизайн шкафчета за баня (нпр. шкаф от серия TWINS,към който можете да добавите мивка от същата серия). В допълнение можете да използвате дървена стълба като закачалка за кърпите. За да утоплявате банята, можете да инсталирате радиатор от тръби, а перфектно допълнение би било да добавите и стенен часовник като завършек.
Душ кабина ULTRA