Висока баня

Високата баня – как да превърнем недостатъците в предимства?

Изглежда, че в такива помещения като високите бани, височината предизвиква много проблеми – трудното почистване на най-високата част на стените или отоплението. Такова едно помещение има проблемни пропорции – високите стени в малката стая оптически я смаляват и стесняват.

Допълнително пространство за ползване

Това, което смятаме за недостатък, може да се превърне в предимство за нашата баня. Пространството под тавана може да се използва да се скрият тръбите или по-малко атрактивните предмети. Там може да се постави обемен, висящ шкаф, а в помещения с височина над 3.5 метра може да се помисли за поставянето на платформа, върху която да се разположи мини козметичен салон за вашия грим и прическа.

Оригинален окачен таван

Най-честият начин за подобряване на високите бани е използването на окачен таван. Тук полето на действие е огромно, най-вече при поставянето на таванно осветление, което не трябва /а и не е желателно/ да бъде симетрично и равномерно разположено на цялата площ. Монтирането на светещо „съзвездие” от LED или халогенни лампички на едната част от тавана и останалото осветление в цялата баня могат да дадат интересен ефект.

Оптическа илюзия

Има добър начин да се коригират оптически размерите на такава баня. Такъв начин е поставянето на плочки на стените хоризонтално, а не вертикално. Високата баня не трябва да бъде облицована с еднакви плочки от пода до тавана, тъй като това създава потискащо чувство –може да се разположат асиметрично и по диагонал. Много важен е и изборът на цвят. Помещението може да бъде скъсено, ако боядисате тавана или ивица от няколко сантиметра в по-тъмен цвят от цвета на стената.

21047QUATTRO3jpg

На тази снимка виждате продукти от серия Quattro, която може да разгледате тук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *