Начало » Съвет » Нестандартна баня » Баня и тоалетна – заедно или отделно?

Баня и тоалетна – заедно или отделно?

Планирането на отделна баня и тоалетна зависи от броя на помещенията във вашия апартамент. Хубаво е да се помисли върху двата възможни варианта от гледна точка на тяхната функционалност.

Дали банята без тоалетна е добро решение?

На пръв поглед баня, в която липсва тоалетна изглежда по-просторна и е по-лесна за аранжировка. Отделната тоалетна гарантира също така неприкосновеност и интимност. Въпреки това едно такова решение не е лишено от сериозни недостатъци, особено когато за баня и тоалетна се раздели едно малко помещение, като по този начин се получават две тесни и непрактични пространства.

Отделната тоалетна не е за препоръчване, ако в помещението няма място за монтиране на малък умивалник. В противен случай този, който ползва тоалетната, трябва да влезе и в банята, за да си измие ръцете, което е неудобно и нехигиенично.

Тънка стена

Помещението може да се аранжира така, че на този който ползва тоалетната да бъде осигурена интимност, а едновременно с това останалата част от банята да може да се ползва без проблем. Прекрасна идея е изграждането на тънка стена, която да разделя общите зони в банята и поставянето на тоалетната в зона, която не се вижда при отварянето на вратата. Друг начин за отделяне на тоалетното помещение в самата баня е витраж или тънка врата.

Тоалетна за гости

Ако решим да направим отделна тоалетна, трябва да знаем, че освен тоалетна чиния, в нея трябва да се постави и малък умивалник. Ако мястото позволява, може да се постави малка душ кабина, която да се ползва, когато в къщата живеят повече хора или при пристигане на гости. По този начин се получава практична баня за гости.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *