Начало » Съвет » Нестандартна баня » Баня и тоалетна – заедно или отделно?

Баня и тоалетна – заедно или отделно?

Планирането на отделна баня и тоалетна зависи от броя на помещенията във вашия апартамент. Хубаво е да се помисли върху двата възможни варианта от гледна точка на тяхната функционалност.

Дали банята без тоалетна е добро решение?

На пръв поглед баня, в която липсва тоалетна изглежда по-просторна и е по-лесна за аранжировка. Отделната тоалетна гарантира също така неприкосновеност и интимност. Въпреки това едно такова решение не е лишено от сериозни недостатъци, особено когато за баня и тоалетна се раздели едно малко помещение, като по този начин се получават две тесни и непрактични пространства.

Отделната тоалетна не е за препоръчване, ако в помещението няма място за монтиране на малък умивалник. В противен случай този, който ползва тоалетната, трябва да влезе и в банята, за да си измие ръцете, което е неудобно и нехигиенично.

Тънка стена

Помещението може да се аранжира така, че на този който ползва тоалетната да бъде осигурена интимност, а едновременно с това останалата част от банята да може да се ползва без проблем. Прекрасна идея е изграждането на тънка стена, която да разделя общите зони в банята и поставянето на тоалетната в зона, която не се вижда при отварянето на вратата. Друг начин за отделяне на тоалетното помещение в самата баня е витраж или тънка врата.

Тоалетна за гости

Ако решим да направим отделна тоалетна, трябва да знаем, че освен тоалетна чиния, в нея трябва да се постави и малък умивалник. Ако мястото позволява, може да се постави малка душ кабина, която да се ползва, когато в къщата живеят повече хора или при пристигане на гости. По този начин се получава практична баня за гости.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.