Начало » Съвет » Цветове » Зелено и тюркоазено

Зелено и тюркоазено

Зелено

Зеленото е освежаващ и успокояващ нервите цвят, който внася баланс и възстановява спокойствието. Това е цветът на природата, пролетта и възраждането на живота. В зависимост от нюансите, може да бъде използван във всички стилове вътрешен интериор – от класически и провинциален (убити тонове) до по-авангардни и модерни (чисти, ярки цветове). Дори и да не е доминиращ цвят в банята, интериорът може да се освежи със зелени акценти – като например естествена или изкуствена разстителност.

Светлозелено

Добре подхожда като цветен акцент при всички естествени аранжировки, прекрасно се съчетава с дървесни цветове и с пясъчни оттенъци.

Тъмнозеленото

Дълбок, ловджийски цвят. Цветът на гората, който прекрасно се комбинира с всички стилове. Тъй като напомня за природата, може да се изпозва както при сезонни обекти, така и при по-официални помещения. Комбинира се чудесно с дървесина.

Морско зелено

Свеж, пастелен нюанс, който внася чувството на лекота и прозрачност. Чистотата и свежестта на този цвят успешно се съчетава с други по-тъмно зелени нюанси.

Тюркоазен

Тюркоазеният цвят е е един от най-често използваните цветове в банята – свързва се с морето, водата и с екзотични ваканции. Различните нюанси на тюркоазеното в банята ни приканват към релакс. Комбинацията на един нюанс зелено и синьо прави банята свежа, чиста и по-голяма, отколкото е в действителност. На тюркоазена основа много добре подхожда бяла керамика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *