Начало » Съвет » Как да превърнем децата в малки гении с помощта на банята?

Как да превърнем децата в малки гении с помощта на банята?

%d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b0%d1%82%d0%b0_%d0%b8_%d0%b1%d0%b0%d0%bd%d1%8f%d1%82%d0%b0

Не е задължително образователните игри да изискват специални умения или необходими материали. Можем заедно да създадем интересни игри дори и в най-обикновени условия. Тук ще откриете едни от най-лесните експерименти в банята, които ще забавляват и стимулират развитието на Вашето дете.

Децата възприемат света около нас различно и виждат много повече от това, което ние мислим, че забелязват. Например, някои деца се впечатляват от грешната подредба на плочките в банята – нещо, което рядко би направило впечатление на възрастните. За малчуганите, въртящата се пералня е едно истинско представление и за тях е удоволствие да следят с голям интерес препускащата вълна от дрехи. Децата умело използват козметиката на мама, за да направят идеалните балончета по време на една гореща вана. Малките с много внимание измерват останалата тоалетна хартия по рулото. А други дори се състезават кой ще изплиска повече вода от ваната. Експериментите са в природата на всяко едно дете – а тези в банята могат да бъдат още по-забавани и незабравими!

вана за деца

Как да направим водата в банята цветна?

Всяко дете мечтае за розова, червена или зелена вода – може би всеки един цвят, различен от обикновения. Това е един лесен начин, чрез който ще накарате децата си да се почувстват като в едно вълшебно езеро от любимите им приказки. За тази цел е необходимо да се сдобиете с калиев перманганат (може да го закупите от всяка една аптека без рецепта).

Поръсете малко количество от него и щипка кристали, докато продуктите се слеят с водата и изчакайте. След няколко секунди ще плувате в розова вода. Важно е да не прекалявате с количеството калиев перманганат, защото това е силен разтвор и може да оцвети кожата на човек в кафяво. Трябва да внимавате, защото прекалено честото къпане в тази розова вода може да изсуши кожата на вашето дете. Като заместител и алтернатива на калиев перманганат може да използвате и детски соли за оцветяване на вода.

having-fun-in-the-bathroom

 

Забава с мехурчета и пяна! Как да направим къпането още по-желано?

Един от най-лесните и бързи начини за забавление в банята е да си създадем балончета и много пяна! Банята е едно идеално и удобно място за това. За издухването на балончета може да използваме сламки или гумени тръби. Много от Вас сигурно помнят своето детство и онези шишенца, пълни със специална смес, която правеше издухването на балончета едно незабравимо преживяване в парка. За да си направите същата тази смес в домашни условия, са Ви необходими: 3 супени лъжици от препарата Ви за миене на съдове, 1 литър вода и една супена лъжичка глицерин. Смесете всичко това и се наслаждавайте на Вашите балончета!

Тази бърза и лесна процедура със сигурност ще накара детето Ви да заобича банята, а защо не и само да Ви подсещя, че е време за къпане? Пяната, която може да създадете с помощта на малко шампоан или сапун, ще накара малчугана Ви да плува с истинско желание в тези бели облаци!

%d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d1%82%d0%be%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0

 

Опитът с морковите… И защо петната изчезват?

Нека приемем, че за този експеримент Вие имате малко дете, което яде пюре от моркови и само за няколко секунди невнимание целите дрехи на Вашето мъниче са оранжеви. Това е една идеална възможност, за да направите този експеримент. Поставете дрехите в пералнята и заедно с Вашето дете наблюдавайте вълната от дрехи. Когато са изпрани, внимателно огледайте за остатъчни петна. Най-вероятно ще има, тъй като повечете перилни прерати трудно се справят с тези петна от моркови. Това е моментът, в който трябва да сложите дрехите на слънце. След няколко часа ще откриете, че от петната няма и следа! Бета-каротин, даващ оранжевия цвят на морковите, е чувствителен към слънцето и се разлага под ултравиолетова светлина, което помага да премахнете петната завинаги! Този експеримент е не само забавен за Вашето дете, но и практичен за Вас.

Децата и пералнята

Разгледайте серия NOVA PRO JUNIOR (тук) предназначена специално за най-малките членове от Вашето семейство.

 

Статията е създадена от www.zwierciadlo.pl съвместно с KOLO Part of Geberit Group.