Малка баня

Малката баня не означава, че трябва да се откажете от удобството и лукса. Чувството на комфорт се осигурява предимно от добре подбраните мебели за баня и санитарен фаянс.

Стандартните уреди, които трябва да има в една баня са вана или душ кабина, мивка и тоалетна.

Увеличаване на малката баня

Преди да изберете мебелите за малката баня, трябва да решите коя нейна функция е най-важна за Вас и коя би могла да бъде пренебрегната. Например, може да замените ваната с душ кабина. Това ще освободи пространство и ще Ви позволи да поставите други мебели за баня, които са с по-голяма важност за Вас, като например биде или голяма мивка с шкаф. Практично решение би било да поставите в малка баня шкаф-колона, в която има рафтчета и кош за пране.

Белите мебели за баня и керамичният санитарен фаянс с опростени форми създават усещане за пространство, чистота и ред. Добра идея е да използвате иглов моноблок или ъглова мивка, за да спечелите повече пространство.

Светлината прави чудеса

Ако в банята липсва прозорец, можете да осигурите осветление отвътре, например, през спалнята, като поставите стена-витражк, която оптически ще увеличи помещението. Подобен ефект ще получите и чрез съответното изкуствено осветление, което е много важно в малкото помещение. Илюзията за дълбочина и пространство можете да създадете посредством няколко източника на светлина с различен интензитет. Силното осветление трябва да се постави при умивалника от двете страни на огледалото или над него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *