Малка баня

Малката баня не означава, че трябва да се откажете от удобството и лукса. Чувството на комфорт се осигурява предимно от добре подбраните мебели за баня и санитарен фаянс.

Стандартните уреди, които трябва да има в една баня са вана или душ кабина, мивка и тоалетна.

Увеличаване на малката баня

Преди да изберете мебелите за малката баня, трябва да решите коя нейна функция е най-важна за Вас и коя би могла да бъде пренебрегната. Например, може да замените ваната с душ кабина. Това ще освободи пространство и ще Ви позволи да поставите други мебели за баня, които са с по-голяма важност за Вас, като например биде или голяма мивка с шкаф. Практично решение би било да поставите в малка баня шкаф-колона, в която има рафтчета и кош за пране.

Белите мебели за баня и керамичният санитарен фаянс с опростени форми създават усещане за пространство, чистота и ред. Добра идея е да използвате иглов моноблок или ъглова мивка, за да спечелите повече пространство.

Светлината прави чудеса

Ако в банята липсва прозорец, можете да осигурите осветление отвътре, например, през спалнята, като поставите стена-витражк, която оптически ще увеличи помещението. Подобен ефект ще получите и чрез съответното изкуствено осветление, което е много важно в малкото помещение. Илюзията за дълбочина и пространство можете да създадете посредством няколко източника на светлина с различен интензитет. Силното осветление трябва да се постави при умивалника от двете страни на огледалото или над него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.