Начало » Съвет » Други съвети » Mалка баня – голямо предизвикателство

Mалка баня – голямо предизвикателство

Как да обзаведете малка баня? Практически решения от KOLO.

Малката баня е голямо предизвикателство. Може би едно от най-големите в обзавеждането на жилището. Къде да сложим мивката, тоалетната и душът? Сякаш малкото пространство не е достатъчен проблем, но има и фиксирани тръби, с които трябва да се съобразим.

За KOLO проблемите съществуват, за да бъдат решени! Вижте нашите съвети за обзавеждане на малки бани.

 

Правила:

  • Банята трябва да е напълно функционална;
  • Душ кабина вместо вана;
  • Фокус върху светли и студени цветове;
  • Избягване на комбинирането на много цветове и мотиви, за да не се натовари малкото пространство;
  • Избираме хромирани аксесоари, за да отразяват светлината, която придава илюзия за по-голямо пространство;
  • Интериорът е сведен до минимум, но не и функционалността – удобството е приоритет;
  • Не запълваме празното пространство с ненужна декорация и аксесоари.

 

Цветове

Ярките и светли цветове отварят помещението. За пода съветваме да се използват бели плочки, а стените да се боядисат в синьо. Комбинацията между боя и плочки е модерна и различна. Малка баня не означава скучна и безвкусна баня! Напротив!

 

Обзавеждане

Практическо решение би бил изборът на мебели за баня и санитария от серия TRAFFIC. Серията се отличава с напълно изчистени форми и цветове (бяло). Това прави мебелите за баня от серия TRAFFIC лесни за комбинация с всякакви плочки и цветове – топли или студени.

За малка баня изборът на мивка с шкаф на 60 см е най-подходящо решение. Този размер позволява много удобно използване на умивалника и в същото време дава достатъчно място за съхранение на вещи в чекмеджетата на шкафа. Тъй като шкафът е окачен (висящ), той създава впечатление за лекота и не заема толкова място, колкото шкафовете за баня, които са поставени на пода. Белият блясък на мивката и шкафа отразяват светлината и допринасят за усещането на по-голямо пространство.
Над мивката поставяме огледало за баня от същата серия, което е с LED осветление. То дава ясна и чиста светлина, което е идеална за грижа за кожата и гримиране. Светлината се активира чрез бутон, който е леко осветен, така че да нямате проблем с намирането му когато е тъмно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За душ кабината препоръчваме поддушово корито FIRST и овална душ кабина от серия GEO 6, изработена от закалено стъкло, което може да бъде допълнително поръчано с REFLEX покритие. Това е специално покритие, което кара капките да се движат по-бързо в резултат, на което кабината е по-чиста и грижата е по-лесна. Ако имате пространствена възможност, ви препоръчваме кабината да е 90 см, а не 80см., за да имате максимално удобство. Изборът на мебели за баня с малки размери намалява комфорта.

 

 

 

Тоалетната е TRAFFIC Rimfree. Rimfree e революционна технология, патентована от KOLO. Това са иновативни тоалетни чинии без ръб, без бактерии и без следи от вода по капака.

С KOLO получавате категорично качество, удобство и безупречен дизайн. Доверете ни се!