Начало » Съвет » Обзавеждане на баня със скосени тавани

Обзавеждане на баня със скосени тавани

Обзавеждането на баня със скосени тавани е неуспоримо предизвикателство. Трудностите при подредбата на мебелите за баня и санитарията са само някои от предпиятствията, на които трябва да се обърне специално внимание. Вижте нашите съвети при обзавеждането на баня със скосени тавани:

Как да организирате банята със скосени тавани?

Най-големият проблем в обзавеждането на бяна в таванско помещение е организирането на пространството под скосените тавани. Точно затова е много важно размерите да са изчислени до максимална точност преди да започнете да търсите мебели, санитария и декорация за банята.

А каи са подходящите мебели за такава баня и кои не са? Не толкова често срещано е обзавеждането да се поставя директно в ъгъла. Ако все пак го направите, то трябва да се убедите, че мебелите са достатъчно ниски, но удобни за използване.

Може да поставите мивка върху плот, но трябва да се убедите, че избраната височина е правилна. Ако искате да добавите висок шкаф-колона, то трябва да намерите правилното място за колоната или да сте изчислили много точно размерите. Затова е по-сигурно да заложите на класическа комбинация от мивка с шкаф или на нисък шкаф-колона. Банята е място в дома, което се използва ежедневно и затова е важно тя да бъде най-вече удобна.

А коя санитария е подходяща за баня със скосени тавани? Определено ваната е перфектна, като тя може да бъде правоъгълна или асиметрична. Ако желаете душ кабина, то трябва да сте сигурни, че таванът е достатъчно висок, за да може монтажът да е възможен.

Кое е подходящото осветление?

Едно от най-големите предимства на банята на тавана е това, че често има повече и по-големи прозорци, отколкото стандартните бани. Възползвайте се от това предимство, което не само би намалило сметката ви за ток, но би Ви помогнало когато се гримриате, почиствате или просто да внесе уют. Разбира се, изкуственото осветление е задължително, но ще го изполвате само когато е тъмно и наложително. Освен всички изброени предимства на естествената светлина, друго такова е, че светлата баня изглежда оптически по-голяма и чиста.

Проветряване, вентилация и отопление на банята със скосени тавани

Проветряването и вентилацията е важна за всяка баня. Разбира се, те най-добре се постигат чрез прозореца в банята. Благодарение на него, Вие лесно бихте могли да внесете естествена светлина и да проветрявате банята. Ако нямате прозорец в банята или ако е много малък, то можете да поставите вентилатор за баня.

Често се споменава важната функция на прозореца в банята, но забравяме да споменем и за нейното отопление. Един от минусите на мокрите помещения, е че са студени през зимата. Тяхното отопление е често предизвикателство, ако за него не е било предварително помислено. Радиаторите са важна част от банята, защото те правят използването на мокрото помещение приятно по време на студените месеци. Практично решение би било да поставите радиотор тип лира, на който бихте могли и да закачате своите кърпи.