Начало » Новини » Осветление за баня

Осветление за баня

Осветлението в банята е изключително важно. Ако банята не е осветена достатъчно, ако важните места са тъмни, то това би ви създало некомфорт и неудобство. Вижте кои са начините да осветите банята си правилно:

Едно от най-големите предимства е да имате голям прозорец или няколко прозореца в банята. Това предимство ще внесе естествена светлина в помещението и дори би намалило сметката ви за ток. Естествената светлина също ще ви помогне докато се гримирате и докато почиствате банята. Тя също би създала уют в мокрото помещение и би го направила да изглежда оптически по-голямо и чисто. Разбира се, изкуственото осветление е задължително, но ще го изполвате само когато е тъмно и наложително.

Нека да преминем към други начини за осветяване на банята. Преди всичко трябва да бъде отделено внимание на основното осветление, което е на тавана. Поставяйки осветителни тела само на стената, центърът на банята ще бъде тъмен и така цялото помещение ще е тъмно. Затова е важно главното осветително тяло да бъде поставено на тавана.

Ако искате да придадете модерен и нестандартен завършек на банята, то може да поставите полюлей, вместо стандартните лампи. В зависомост от стила на банята, може да изберете полюлей с различна орнаментика. Например, ако банята ви е в рустик стил, то би било подходящо да изберете полюлей или лампа с дървени елементи. От друга страна, ако харесвате по-бляскавия интериорен дизайн, то тогава може дори да изберете полюлей с кристали. Тези елементи биха били дори част от декорацията на банята.

Друга интересна идея са стоящите лампи за баня. Особеното при тях е, че са подходящи само за големи бани. В малката баня те се превръщат в поредният елемент, който заема от свободната площ и вместо практичено, би било ненужено и непрактичено допълнение. В зависимост от интериорния стил на банята, то може да изберете различно осветление. Така наречените лунички са типични и практични за повечето бани, особено по-модерните.

Не забравяйте и осветлението на огледалото! То ще озарява лицето ви директно и ще ви помогне по-прецизно да нанасяте своите продукти. Огледалото има няколко опции и варианта за осветяване:

  • LED лампа
  • Крушки от двете страни на огледалото
  • Лампа над огледалото
  • Вградена лампа в огледалото

Други места, които трябва да бъдете сигурни, че са хубаво осветени са мивката, тоалетната и душът/вната.