Начало » Съвет » Нестандартна баня » Продълговата и тясна баня

Продълговата и тясна баня

Продълговатите и тесни бани са характерни за така нареченото старо строителство. Основните проблеми, които срещаме при обзавеждането на такива помещения, са „липсата на възможности за аранжиране” /често цялото обзавеждане трябва да бъде на една линия/, както и нестандартните размери.

Творческо аранжиране на елементите

Съществуват множество решения на проблема, свързан с „липсата на възможности за аранжиране” на продълговатата и тясна баня. В тясната и дълга баня има необичайна, но удобна възможност за монтиране на вана. Класическата дълга и правоъгълна вана може да бъде поставена от двете страни, от стена до стена, като по този начин се получава широка лавица. За да се улесни влизането във ваната, откъм тясната й страна може да се изгради специална платформа със стълби.

Друго решение е да се построи по-тясна стена за душ кабината. Този начин на аранжиране на помещението ни дава не само едно удобно и просторно място, но и визуално подобрява пропорциите на банята.

Подобряване на пропорциите

Другият проблем – нестандартните размери на банята – успешно можем да разрешим чрез поставянето на огледало или стени с асиметрични краища / например ленти по диагонал на по-късите страни/. Препоръчителни са светлите и среднонаситени цветове: оптически разширяват пространството и го правят открито. Интересен ефект се получава при използването на по-тъмен цвят върху късите стени на банята, особено ако една от тях се намира срещу вратата. Тъмните цветове създават усещането за приближаване, а светлите – за отдалечаване.

 

kolo_idol_19012_monoblokkos_wc_alsos_feher_altpic_2

На тази снимка виждате продукти от серия IDOL.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *