Начало » Съвет » Видове предназначение на банята » Баня със средна големина

Баня със средна големина

Дори и да нямате голямо помещение, не го подценявайте! Може да го обзаведете с необходимите мебели за баня и санитарен фаянс без да се притеснявате, че няма да имате достатъчно свободно пространство. Важното е да разделите помещението на зони с точно предназначение – тоалетна, мивка, място за къпане, шкафове.

Пространството в баня с ограничени размери може да бъде разделено чрез ниски стени или посредством различни цветове и десени в отделните части на помещението да създадете оптична илюзия за големина и широчина.

Място за всичко

При проектирането е важно да се погрижите да осигуриге уединеност в тази част на банята, чиято функция го изисква и да се съобразите с нужното място на дадения мебел. Например, тоалетната чиния и бидето не трябва да се поставятсрещу вратата или срещу огледало. Срещу вратата може да монтирате умивалник с големи плочки или голямо огледало, което ще служи като прозорец и ще придава на помещението илюзорна дълбочина. Ако нямате място за отделен душ, може да поставите вана с параван.

Допълнително, но много полезно съоръжение в банята е бидето. То трябва да е поставено до тоалетната чиния и е препоръчително да бъде от същата серия, за да придадете на банята по-стилен завършек.

Цветът е определящ

В неголемите и средни помещения можем да си позволим екстравагантност.  Не трябва да липсват ярки цветове, защото те са добра основа за опростените форми на керамичната санитария. Ако искате да релаксирате във Вашата баня, то трябва умело да използвате светлината и цветовете. Спокойствие може да се постигне чрез неутрални цветове и естествени материали. Прозорецът в банята е важен елемент, защото той е източник на дневна светлина, която освен, че успокоява, то и тонизира тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *