Начало » Новини » Тенденции в обзавеждането за баня

Тенденции в обзавеждането за баня

Научете кои са актуалните тенденции в обзавеждането на баня. Придайте на банята си стил и характер, като запазите максималната й функционалност. Вижте нашите идеи и инспирации:

Скандинавски стил

Скандинавският стил се характеризира с използването на ярки цветове, дърво и камък. Функционалността стои в центъра на този интериорен дизайн и е постигната чрез комбинирането на проста и изчистена санитарна керамика.

Също така, в скандинавския стил светлината е много важна. Точно затова тези бани са винаги с прозорци, ако обстоятелствата го посволяват.

Скандинавските бани са обикновено декорирани със зелени цветя в саксии. Те правят интериора да изглежда по-интересен, придават му характер и дори успяват да придадат на по-студената атмосфера уют. Чрез цветята може да се постигне обзавеждане в стил градска джунгла, който е доста актуален.

Модерен стил

Модерният интериорен дизайн е предимно за феновете на тъмните цветове. Важно е да се знае, че тъмните гами са предимно подходящи за големи помещения, защото оптично намалят размера на стаята. Баланс между тъмния цвят и пространството може да бъде постигнат, ако в банята има прозорец, който да внася естествена светлина в помещението.

Типично за модерния дизайн е използването на материали като стъкло и метал, които придават на интериора по-съвременен вид. А светлината, която рефлектира върху гланцираните елемнти създава атмосфера и блясък.

Серия LIFE!
Рустик стил

Рустик стилът лесно може да се определи като къща в природата – вила, хижа. Когато ства въпрос за материалите, които се откриват в тази баня, то това би било дърво под различни форми. Може подът да бъде дървен или да се използват дървени мебели и аксесоари за баня.

В тази баня много добре подхождат и други естествени материали като лен и плетива. Те биха подчертали характера на банята и биха я направили изключително уютна. Например, може да закупите кърпи от лен, които ще бъдат едновременно част от декора и нещо функционално. Може да декорирате рустик банята с ленени чувалчета – ароматизатори. А цялостният вид на помещението ще бъде перфектно завършен с плетени кошници за кърпи и козметика.

 

Домашно СПА

Ако ще използвате банята като място за релакс и почивка, то би било най-подходящо да я присособите като домашно СПА. Това може да бъде лесно постигнато, ако използвате материали и декорации, които се асоциират със СПА центровете. Например, дървените елементи са често срещани в тях и затова може да изпозлвате дърво в обзавеждането на банята. То ще направи банята уютна, а най-важната част в СПА центъра е спокойствието и топлината.

Изключително важна е ваната. Тя може да бъде с хидромасажни гюзи или ъглова асиметрична. Ако не разполагате с достатъчно пространство и бюджет, може да сложите класическа правоългълна вана, която бихте могли да облечете в дърво.

Не забравяйте за малките детайли, които придават и подчертават характера на банята. Това биха били аксесоари, като ароматизираните свещи и дървени пръчки, етеричните масла, камъни и дори цветя. Зеленият цвят, който има успокояващо въздействие, се връзва прекрасно с банята в стил СПА център.