Начало » Съвет » Цветове » Червено, розово и оранжево

Червено, розово и оранжево

Червено

Червеният цвят стимулира действията, енергизира тялото и духа. Това е цвят, който предизвиква прилив на енергия и жизненост.Но при прекомерна употреба може да изнерви и раздразни човека. Този цвят не е типичен за баня и рядко ще го срещнете в интериора като основен цвят. Използва се за подчертаване и акцентиране върху определени елементи.

Ако искате да използвате червеното като основен цвят в банята си, трябва да го неутрализирате с някой по-светъл и убит нюанс. Имайте предвид, че банята е място за релакс, а червеното може да попречи на това.

Розово

Розовото е романтичен цвят, който придава топлина в банята. Добре се комбинира с неутрални цветове. Светлото, пастелено розово прекрасно се слива с меките керамични линии и дървените аксесоари, като създава неповторим и изтънчен интериор.

Оранжево

Оранжевият цвят въздейства като червения, но по-умерено. Не е толкова дразнещ, въпреки че в малки пространства може да стесни оптически помещението. В модерните бани е често срещан в комбинация с зелено и/или черно, но тази комбинация налага много внимателен избор на допълнителните елементи. Оранжевото е много добър цвят за постигане на топла, която внася динамика и оптимизъм във Вашата баня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *