Начало » Съвет » 7 Предимства в това да си направите топла вана

7 Предимства в това да си направите топла вана

 

Всички вани KOLO са произведени от 100% висококачествен английски акрил Lucite и са удостоени с международния сертификат “The Product with Аttestation”. Освен, че акрилът прави ваните изключително здрави, то той е и значително по-гладък от PVC материалът. Това означава, че по акрилните вани по-трудно се задържа мръсотия и че те са изключително лесни за почистване и поддържане на висока хигиена. Точно затова, вани KOLO са предпочитани от много хора. Но какви са позитивите от взимането на топла вана няколко пъти в седмицата, вижте по-долу:

  1. Взимането на топла вана допринася за хубав, отпочиващ сън

Приключвайки дългия ден с релаксираща вана би ви помогнало да се отпуснете, което ще ви помогне да заспите по-лесно и да имате качествен сън. Към топлата вана може да добавте няколко капки етерично масло от лавандула, което ще намали нивото на стрес, ще увеличи релаксиращия ефект и активно ще подпомогне добрия сън. Налейте си чаша червено вино или хубав, топъл чай, запалете си свещи и си пуснете релаксираща музика. Това ще се превърне в един от любимите ви начини да отмиете стреса и да заспите като бебе!

  1. Топлата вана отпуска мускулите

Ако спортувате редовно, то топлата вана ще помогне на стегнатите, натоварени мускули да се отпуснат. Добавете английска сол за
вана за пълно отпускане. Това е изключително полезно и ефективно, защото английската сол е богата на магнезий, който се абсорбира от кожата и помага за отпускането на мускулите.

  1. Детокс

Английската сол за вана също облекчава констипацията и помага за премахването на токсините и тежките метали от тялото. За най-добри резултати си правете вана два пъти в седмицата, като добавите две чаши английска сол и се отпуснете за 30-40 минути. Важно е след ваната да пиете повече вода, за да предотвратите дехидратирането и продължителността на детоксификацията.

  1. Топлите вани оправят настроението и увеличават оптимизма

Магнезият в английските соли за вана помага за произвеждането на серотонин, който повдига настроението и създава усещане за щастие. Ако си правите топла вана три пъти в седмицата, то вие ще се чувствате по-щастливи и това ще подобри енергийното ви ниво значително!

  1. Ваната почиства и хидратира кожата

Етеричните масла и хидратиращите соли за вана са прекрасен начин кожата ви да стане копринено мека. Комбинацията от хидратация и масла може да накара цялото ви тяло да изглежда и да го чувствате по-красиво. Соли за вана и етерични масла можете да намерите в повечето био и натурални магазини.

  1. Облекчава сухата, сърбяща кожа

Може да звучи странно, но ако добавите малко овесено брашно във ваната, то може да облекчи сухата, раздразнена кожа, защото е богато на витамини и минерали. Сложете около 4 лъжици овесено брашно във ваната и изчакайте 5 минути преди да влезнете в нея. Важно е след това да изплакнете кожата си с чиста вода.

  1. Намалява възпаленията и боледуването

Ново проучване показва, че топлите вани имат сходни позитивни свойства върху имунната система, както и изпълнение на лесни упражнения. Топлите вани помагат на тялото да се защити от инфекции и болести. Така че, ежедневната топла вана може да ни помогне да се предпазим от сезонните вируси и настинки.

Изберете своята вана KOLO тук и се възползвайте от всички позитиви на ваните!